Hoevegebouw

Bouveloo

Heemkundige Kring Wortegem - Petegem

Rondleidingen: domein en het hoevegebouw

~ 05/07/2013


Wat?

Een gids van de heemkundige kring Bouveloo leidt u door de rijke geschiedenis van het domein de Ghellinck. U ziet plekjes die voor het publiek niet toegankelijk zijn en bekijkt prachtige foto’s, u verneemt anekdotes over het domein en de mensen die er gewoond en gewerkt hebben. Nadien hebt u de mogelijkheid om de publicatie ‘Bibliotheca Elseghemensis’ aan te kopen. Als inwoner of als toerist in Wortegem-Petegem moet u deze rondleiding gewoon doen!


Bibliotheca Elseghemensis


De publicatie 'Bibliotheca Elseghemensis' wordt te koop aangeboden in de bibliotheek, op de dienst toerisme, in de taverne van het domein, tijdens de gidsbeurten of door bestelling via de heemkundige kring.


Kort of lang?


Bij de gidsbeurten kan u kiezen uit twee versies:

-De korte versie handelt in hoofdzaak over de gebouwen: het verdwenen kasteel en het gerestaureerde hoevegebouw. Daarnaast verneemt u de historische context van de familie de Ghellinck. Duur van deze rondleiding: 50 minuten tot een uur.


-De lange versie bestaat uit de korte versie, aangevuld met een rondleiding door het domein via de kalkschuur, de ommuurde groentetuin, de Engelse tuin, de platanendreef, de vijver en de restanten van het kasteel. Duur van deze rondleiding: ongeveer  twee uur.


Reserveren


Een rondleiding kan zowel tijdens de week als in het weekend. U kan contact opnemen met de heemkundige kring via het nummer 055/30.30.89 (tijdens de kantooruren) of via heemkunde.bouveloo@telenet.be 

  • €12,50 voor een groep van 6 personen
  • €2 per bijkomende persoon
  • Gratis voor kinderen < 14 jaar


COPYRIGHT © 2012   |   ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT   |   TERMS & CONDITIONS